Witte thee heeft een zeer delicate smaak en is minimaal geoxideerd, het is dan ook de minst bewerkte theeklasse.
Groene thee staat bekend om zijn verse smaak en groen, natuurlijk karakter omdat men de theeblaadjes niet laat oxideren tijdens het productieproces.
Bij zwarte thee worden de theeblaadjes
maximaal geoxideerd waardoor ze volledig verkleuren. Deze thee is dan ook sterker van smaak en donkerder van kleur.
Deze meest arbeidsintensieve thee ligt tussen groene thee en zwarte thee.
De tijdsduur van de oxidatie maakt het verschil tussen een licht geoxideerde en een donker geoxideerde oolong.
Chai thee wordt gemaakt van thee met specerijen. De populairste is de Masala Chai, dit is een Indiase kruidenthee, gemaakt van zwarte thee en specerijen.
Een cafeïnevrije thee, afkomstig uit Zuid-Afrika. Hiervoor worden de naalden en de schors van de inheemse, wilde rooibosstruiken gebruikt. Een aanrader voor het hele gezin.
Een fruitinfusie is een melange van verschillende vruchten, bessen en bloemen, die zowel warm als koud geserveerd kan worden. Dit is tevens een cafeïnevrij drankje voor jong en oud!
Kruideninfusies zijn afkomstig van kruiden die andere eigenschappen bevatten dan thee.
Ze hebben veel positieve effecten op de gezondheid en zijn cafeïnevrij. Vandaar het ideale slaapmutsje!
Geniet van de verwarmende kracht van ons assortiment gemberthee en infusies.