top of page

Wat is Matcha thee & hoe bereid je het?

Wat is Matcha?


Matcha is een Japanse, gestoomde, poedervormige groene thee, afkomstig van de theestruik (Tencha).

De delicate, donkergroene bladeren worden gestoomd en gedroogd en tot slot gemalen tot poeder in granieten steenmolens.

Kwaliteitsvolle Matcha heeft een heldergroene kleur, en is een perfecte balans tussen zoet en bitter.

Matcha wordt tegenwoordig alom geprezen voor zijn vele gezondheidsvoordelen, terwijl deze thee eeuwen geleden al gebruikt werd bij de Japanse theeceremonie.


Onze selectie: Matcha premium van biologische afkomst: 39€ per blik, inhoud 30g


Hoe bereid ik Matcha?


  • 1 tot 2 bamboelepeltjes Matcha poeder

  • 80 ml water op 80°C

  • Gedurende 45 seconden met een matcha garde tot schuim kloppen.

  • Je kan die bereiden met water of amandelmelk




Comments


bottom of page