Je kan een cold brew zetten, dat is de eenvoudigste manier om een koude thee te zetten, bovendien kan je alle soorten thee hiervoor gebruiken.
Zetwijze:
Bijna alle theeën en infusies kunnen ook koud gezet worden.
Zetwijze cold brew fruitinfusie:
Neem 1 liter plat water met een lage droogrest (mineraalarm).
Voeg daar 15 tot 20 gram theeblaadjes aan toe.
Plaats dit 12 tot 18 uur in de koelkast.
Hoe langer de infusie trekt,hoe zoeter ze wordt, zo moet je geen zoetstoffen toevoegen.
Zeef je infusie en ze is klaar om te serveren.
Je kunt altijd nog wat fruit toevoegen om je ijsthee een extra boost te geven!
De infusie/thee kan je maximum 3 dagen bewaren in de koelkast.
Bij het maken van een cold brew van thee gebruik je beter 8 tot 10 gram theeblaadjes en
is het aan te raden om een kortere trektijd aan te houden,
zo'n 6 tot 12 uur, om te voorkomen dat de theeblaadjes bitter worden.
Suggestie voor een cold brew:
De smaak van rijpe kersen
De smaak van tropisch fruit
De smaak van lekkere framboosjes
De smaak van rode vruchten
Comments